Common Technical Interview Questions and Answers Update on October 31, 2020

Question 101: What do you call a limitation in objective thinking that is caused by the tendency for the human brain to perceive information through a filter of personal experience and preferences?
A. cognitive bias
B. von Neumann bottleneck
Correct Answer: A. cognitive bias

Question 102: Which approach to natural language processing (NLP) seeks to identify the emotional tone behind a body of text?
A. sentiment analysis
B. Plutchik’s wheel of emotions
Correct Answer: A. sentiment analysis

Question 103: EMM is a strategy for measuring and influencing the business impact that social media initiatives have on consumer behavior. What does EMM stand for?
A. enterprise marketing menu
B. earned media management
Correct Answer: B. earned media management

Question 104: __________________ seeks to understand what is being said about a product on the Internet.
A. Social media listening
B. Brand recognition
Correct Answer: A. Social media listening

Question 105: Which term describes the transmission of voice over the internet?
A. asymmetric communication
B. VoIP
Correct Answer: B. VoIP

Question 106: Which term describes the money a company spends on an ongoing, day-to-day basis in order to run a business or system?
A. CAPEX
B. OPEX
Correct Answer: B. OPEX

Question 107: An IVR interacts with callers to gather information and route the caller to the appropriate recipient. What does IVR stand for?
A. interactive voice response
B. interior virtual routing
Correct Answer: A. interactive voice response

Question 108: What type of in-house telephone system switches calls between users on local lines, while enabling all users to share a certain number of external phone lines?
A. Signal Computing System Architecture
B. Private Branch eXchange
Correct Answer: B. Private Branch eXchange

Question 109: E&M voice over IP technology requires a traditional telephone handset. What does E&M stand for?
A. ear and mouth
B. electronic and mobile
Correct Answer: A. ear and mouth

Question 110: Since the COVID-19 pandemic began, interest in _____________ has grown significantly, primarily due to rising demand for contactless delivery.
A. telerobotics
B. progressive deliveryCorrect Answer: A. telerobotics

Question 111: Because so many customers want to avoid person-to-person contact, many retail chains are adding _____________ options for checkout.
A. robust
B. frictionlessCorrect Answer: B. frictionless

Question 112: Biometric payment is a POS technology that allows fingerprints or iris scans to authorize the deduction of funds from a bank account. What does POS stand for?
A. point of sale
B. payment operating systemCorrect Answer: A. point of sale

Question 113: If you’ve gone to a restaurant lately, you may have used your phone’s camera to see your ________.
A. menu
B. tableCorrect Answer: A. menu

Question 114: What type of checkout uses a scale to prevent theft?
Correct Answer: self-checkout