Common Technical Interview Questions and Answers Update on October 31, 2020

Question 1: Zeus, also known as Zbot, is a popular malware tookit that allows bad actors to build their own _________________.
A. virus signatures
B. Trojan horses
Correct Answer: B. Trojan horses

Question 2: What is a mantrap?
A. a command and control server that issues directives to infected devices.
B. a small room with two doors.
Correct Answer: B. a small room with two doors.

Question 3: What do you call the programming that’s embedded in the persistent memory of your computer keyboard?
A. software driver
B. firmware
Correct Answer: B. firmware

Question 4: What does a backdoor do?
A. helps circumvent a computer’s security mechanisms.
B. decouples the front end of a website from the back end to improve privacy.
Correct Answer: A. helps circumvent a computer’s security mechanisms.

Question 5: Persistent droppers are often used to carry out APT attacks. What does APT stand for?
A. advanced persistent threat
B. automated programming thread
Correct Answer: A. advanced persistent threat

Question 6: One of the earliest DREs, the Shouptronic 1242, recorded votes internally to three banks of battery-powered __________ and a removable storage cartridge.
A. ROM
B. RAM
Correct Answer: B. RAM

Question 7: Blockchain is being touted as a secure election technology because it’s a _________________ that maintains a tamper-proof, permanent record.
A. distributed ledger
B. block cipher
Correct Answer: A. distributed ledger

Question 8: After the contentious U.S. 2000 presidential election between George W. Bush and Al Gore, what type of storage technology was often in the news?
A. punch cards
B. tape robots
Correct Answer: A. punch cards

Question 9: In the past, mail-in ballots have worked effectively in the United States because the country’s election infrastructure is ___________ across 50 states.
A. distributed
B. paginated
Correct Answer: A. distributed

Question 10: The Better Business Bureau is seeing a dramatic increase in this use of automated technology during election season. What is it?

Correct Answer: robocalls

Question 11: What do you call the reference point by which a maturity level is measured?
A. tipping point
B. benchmark
Correct Answer: B. benchmark

Question 12: The cloud computing maturity model (CCMM) is a popular maturity grid for evaluating cloud _______________.
A. service providers
B. platforms
Correct Answer: A. service providers

Question 13: In mathematics and computer science, a _____________ is laid out in tabular form, in rows and columns.
A. flowchart
B. matrix
Correct Answer: B. matrix

Question 14: The Common Assurance Maturity Model (CAMM) allows prospective customers to compare the _______________ levels of different cloud providers.
A. security
B. compliance
Correct Answer: B. compliance

Question 15: The Blake and Mouton Managerial Grid (BMMG) model is a self-assessment tool by which organizations can help characterize an employee’s ____________ style.
A. learning
B. leadership
Correct Answer: B. leadership

Question 16: A __________ statement is an organization’s declaration of its mid-term and long-term goals.
A. vision
B. mission
Correct Answer: A. vision

Question 17: What type of scorecard would you use to represent your progress over time toward a goal?
A. balanced scorecard
B. performance scorecard
Correct Answer: B. performance scorecard

Question 18: What do you call a document that lists what steps must be taken in order to achieve a specific goal?
A. action plan
B. motion plan
Correct Answer: A. action plan

Question 19: The goal of OPM is to ensure all business units within an organization are working together to achieve core business goals. What does OPM stand for?
A. open planning measures
B. operational performance management
Correct Answer: B. operational performance management

Question 20: What is an improvement kata?
A. a four-step routine for working toward a goal in a systematic way.
B. an exercise that identifies the difference between a current condition and the desired condition.
Correct Answer: A. a four-step routine for working toward a goal in a systematic way.

Published by Natalie Wong

, as a technical writer for how-to guides, tutorials, fixes for common problem happen on gaming and console, and articles about the latest tech. My gaming alias is Midnight, and I usually play PUBG, CSGO, GTA V and some coop games.