Common Technical Interview Questions and Answers Update on February 23, 2020

Question 1: Zeus, also known as Zbot, is a popular malware tookit that allows bad actors to build their own _________________.
A. virus signatures
B. Trojan horses
Correct Answer: B. Trojan horses

Question 2: What is a mantrap?
A. a command and control server that issues directives to infected devices.
B. a small room with two doors.
Correct Answer: B. a small room with two doors.

Question 3: What do you call the programming that’s embedded in the persistent memory of your computer keyboard?
A. software driver
B. firmware
Correct Answer: B. firmware

Question 4: What does a backdoor do?
A. helps circumvent a computer’s security mechanisms.
B. decouples the front end of a website from the back end to improve privacy.
Correct Answer: A. helps circumvent a computer’s security mechanisms.

Question 5: Persistent droppers are often used to carry out APT attacks. What does APT stand for?
A. advanced persistent threat
B. automated programming thread
Correct Answer: A. advanced persistent threat

Question 6: ____ technology is able to take an existing environment and add a layer of virtual information on top of it.
A. AR
B. VR
C. Invested reality (IR)
D. Reality augmentation (RA)
Correct Answer: A. AR
Explanation: AR is the ability to take a landscape in real life and layer new digital information on top of it to produce a hybrid environment in real time. AR technology has become more mainstream with hardware from Google and Samsung and apps that run on Windows and Android OSes. The rise of Pokemon Go and Snapchat filters helped make AR a popular addition to entertainment apps.

Question 7: ___ technology makes users feel as if they truly are in a virtual environment.
A. IR
B. RA
C. AR
D. VR
Correct Answer: D. VR
Explanation: VR creates a completely virtual landscape that has the 3D feel of a real-life environment. VR technology typically engages users’ sight and hearing to immerse them into the virtual world. Users can access the software on a personal computer, wraparound screen, wearable or haptics device. VR software either replicates a real-life scene for training and/or familiarity or develops a fantasy world.

Question 8: True or false: There is no enterprise use for AR software.
A. True
B. False
Correct Answer: B. False
Explanation: There are plenty of enterprise use cases for AR technology. An emerging organizational use of AR is the wearable device. Employees who use smart glasses, such as Intel’s Recon Jet Pro, can implement AR software to get instructions, inventory details and step-by-step training using the Ubimax software suite. Doctors can use smart glasses with AR to see 3D body scans of patients. Office employees can check and write emails while wearing smart glasses on their daily commute — but not while driving.

Question 9: A roadblock to the widespread use of AR and VR is ___.
A. Cost
B. User readiness
C. Lack of development tools
D. All of the above
Correct Answer: D. All of the above
Explanation: Cost, user readiness and lack of development tools are all reasons why AR has not swept the enterprise yet. The hardware and software for AR and VR is in the high price range, and without a guarantee of solid ROI, companies often consider AR and VR a risky investment. A more confident ROI will develop with time as more companies venture into it, with AR technology projecting into the billions for revenue in 2019. Any hesitation to adopt the technology by employees hinders the implementation of AR and VR within the workforce. It is also relatively difficult to build AR and VR apps as the development tools are not quite up to speed yet. Once the tools advance, the apps will advance, and user eagerness and readiness will grow.

Question 10: True or false: AR and VR have only found success with users for gaming purposes.
A. True
B. False
Correct Answer: B. False
Explanation: It is true that AR and VR software have both seen major success in the gaming world, with apps such as Pokemon Go. AR and VR are gaining traction within various professions, though, from military doctors to industrial workers and police officers. The military uses VR to train and prepare soldiers and doctors for battlefields; industry workers use AR to promote efficiency and hands-free accessibility; and finally, police officers can replicate real-life scenarios with VR software to encourage safety. AR and VR technology welcome a wide variety of industries to find ways to safely train and aid employees.