Common Technical Interview Questions and Answers Update on May 29, 2021

Question 11: Which of these tools is not associated with DevOps?

A. Chef
B. Puppet
C. Juju
D. Liebert MPX

Correct Answer:
D. Liebert MPX

Question 12: The DevOps movement has evolved to solve which problem?

A. Increasingly complex, virtualized IT environments
B. The need for multiple rapidly timed software releases; sometimes many in one day
C. The traditional siloed approach to app development and deployment
D. All of the above

Correct Answer:
D. All of the above

Question 13: True or false? DevOps automation tools rely on coding skills.

A. True
B. False

Correct Answer:
A. True

Question 14: Which of these would not rank as a primary concern when choosing a DevOps tool?

A. Compatibility with cloud platforms, such as Amazon Web Services
B. Integration with environmental sensors on the data center floor
C. Reporting and control integration with collaboration tools
D. Communication with other management or monitoring tools

Correct Answer:
B. Integration with environmental sensors on the data center floor

Question 15: True or false? Most apps are written specifically using the DevOps methodology.

A. True
B. False

Correct Answer:
B. False

Question 16: Which of the following is not a category of authentication?

A. Something you are
B. Something you read
C. Something you know
D. Something you have

Correct Answer:
B. Something you read

Question 17: Which of the following is a potential drawback of MFA on mobile devices?

A. Password sharing with personal accounts
B. More work for users
C. Complicated policy enforcement
D. Lack of support on mobile device hardware

Correct Answer:
B. More work for users

Question 18: Which of the following is a benefit of an on-device mobile authenticator app?

A. It can wipe the device to prevent attacks
B. It adds an additional layer of authentication in case a device is compromised
C. Users don’t have to run partitioned devices
D. None of the above

Correct Answer:
B. It adds an additional layer of authentication in case a device is compromised

Question 19: Which of the following biometric authentication factors isn’t supported by mainstream mobile devices?

A. Iris
B. Fingerprint
C. Tongue
D. Voice

Correct Answer:
C. Tongue

Question 20: Which authentication technology identifies users by relying on mobile carrier technology?

A. Satellite authentication
B. Direct autonomous authentication
C. Carrier cell authentication
D. Central service authentication

Correct Answer:
B. Direct autonomous authentication