Common Technical Interview Questions and Answers Update on April 29, 2020

Question 81: It’s possible to gather information based on people’s activities while maintaining privacy.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True

Question 82: It’s estimated that Wal-Mart Stores Inc. collects how much data per hour from its consumer purchases?
A. 5 exabytes
B. 5 petabytes
C. 5 gigabytes
Correct Answer: B. 5 petabytes

Question 83: True or false? Digital asset management is really only useful for publishing and media companies.
A. True
B. False
Correct Answer: B. False

Question 84: Companies that have successfully implemented digital asset management systems cite all of the following as being essential in addition to DAM for overall effectiveness in managing information assets, EXCEPT:
A. Web content management and enterprise content management systems
B. Business analytics tools and dashboards
C. Enterprise collaboration tools
D. Enterprise search software
Correct Answer: B. Business analytics tools and dashboards

Question 85: Digital asset management may not be effective for organizations that:
A. Only need it to manage internal data
B. Already have a Web content management strategy in place
C. Do not have resources to ensure proper governance and management of their DAM system
Correct Answer: C. Do not have resources to ensure proper governance and management of their DAM system

Question 86: True or false? One important reason to deploy digital asset management software is that consumers increasingly expect engaging experiences online with high-quality digital elements, whether they’re using PCs, smartphones, tablets or other devices.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True

Question 87: What’s the top priority that companies planning to implement a digital asset management system should examine?
A. Their specific data needs and the business problems they want to solve
B. How many videos, audio files and other multimedia or rich media assets they currently have
C. The visual appeal of their corporate websites, internal search pages and marketing collateral
Correct Answer: A. Their specific data needs and the business problems they want to solve

Question 88: True or false? Most DAM software products are not customizable to individual requirements, so unless your company needs a comprehensive tool, DAM probably isn’t for you.
A. True
B. False
Correct Answer: B. False

Question 89: Additional factors to consider when selecting a DAM product include:
A. Media viewer software currently in use
B. End-user needs, vendor support and method of DAM delivery
C. The traditional use cases for digital asset management
Correct Answer: B. End-user needs, vendor support and method of DAM delivery

Question 90: True or false? An added benefit of digital asset management is that it can enhance marketing and brand messaging efforts, improving a company’s overall digital presence.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True