Common Technical Interview Questions and Answers Update on April 29, 2020

Question 71: Which of the following options is not part of an Agile software development framework or model?
A. Kanban
B. Extreme Programming
C. Feature-driven development
D. Spiral
Correct Answer: D. Spiral
While Spiral is an incremental software development model, it is not considered Agile. Spiral involves planning out a whole project in larger chunks that can take several months to complete — far longer than a typical weeks- or month-long Agile iteration. Spiral more closely resembles Waterfall software development methodologies than Agile. Kanban, defined by its use of visuals on a Kanban board, is an Agile framework and a methodology used for manufacturing and other business. Extreme Programming is another Agile model that heavily stresses communication and simplicity. Lastly, feature-driven development is an Agile process that prioritizes feature delivery to customers.

Question 72: What primarily distinguishes Scrum from its superset Agile?
A. An iterative and incremental development approach
B. A flexibility to constantly changing software requirements
C. Post-release review meetings
D. A set of predetermined roles
Correct Answer: D. A set of predetermined roles
A Scrum team calls for three fixed roles: the Scrum master, the product owner and the development team. A post-release review meeting, the need to respond to changing software requirements and an iterative approach are not unique to Scrum. While Scrum outlines roles and responsibilities, it’s not a methodology like Agile; it’s a framework. Accordingly, Scrum can help teams be Agile and observe its principles, and still be its own concept.

Question 73: Which set of priorities below is the opposite of the ideals put forth in the Agile Manifesto?
A. Processes and tools over individuals and interactions
B. Working software over comprehensive documentation
C. Customer collaboration over contract negotiation
D. Responding to change over following a plan
Correct Answer: A. Processes and tools over individuals and interactions
The Agile Manifesto prioritizes individuals and interactions over processes and tools. Agile teams should let people, not processes and tools, steer development projects. The manifesto includes these four core statements about empowered individuals, working software, customer collaboration and change, as well as 12 principles related to how Agile teams work together and with their customers.

Question 74: Which of these Agile terms is paired with its correct definition?
A. User personas: a summary of a feature from the user’s perspective
B. Use cases: a characterization of your intended end user
C. User stories: documentation of user paths through an app
D. Acceptance criteria: what needs to be done for a user story to be achieved
Correct Answer: D. Acceptance criteria: what needs to be done for a user story to be achieved
Acceptance criteria is the only correct definition. User personas are a characterization of your project’s intended end user. Use cases document user paths through an app. User stories summarize a feature from the user’s perspective.

Question 75: Which metric is relevant to Agile software development?
A. Throughput
B. Lead time
C. Cycle time
D. All of the above
Correct Answer: D. All of the above
All these measurements could prove useful to Agile teams as key performance indicators. Throughput measures the amount of work a system can handle within a certain amount of time. Cycle time specifies the time that elapses between when work begins on an item and when that task is complete. Lead time is a metric from the end user’s perspective that gauges the amount of time between when a user requests something and when it is received.

Question 76: The term big data refers to
A. Structured data only
B. Unstructured data only
C. Structured and unstructured data
Correct Answer: C. Structured and unstructured data

Question 77: Which of the following is not one of the three Vs?
A. Volume
B. Velocity
C. Variation
Correct Answer: C. Variation

Question 78: What is considered the primary goal of looking at big data/large data sets?
A. Find repeatable business patterns
B. Improve software testing
C. Keep up with regulatory changes
Correct Answer: A. Find repeatable business patterns

Question 79: Big data as a service (BDaaS) takes advantage of the predictive analytics skills of an outside provider.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True

Question 80: Which of the following big data frameworks was developed by Google?
A. MapReduce
B. Hadoop
C. Hive
Correct Answer: A. MapReduce