Common Technical Interview Questions and Answers Update on April 29, 2020

Question 51: VMware, Microsoft and Citrix are unifying their portfolios of end-user computing (EUC) products and marketing them as _______________.
A. WeWork workspaces
B. Digital workspaces
Correct Answer: B. Digital workspaces
Explanation: A digital workspace is the general term for a technology framework that centralizes the management of an enterprise’s applications, data and endpoints, allowing employees to collaborate and work remotely.

WeWork workspaces are physical office spaces that the WeWork company rents out to startup companies, small business and large enterprises.

Several major software companies, such as VMware, Microsoft and Citrix, are currently competing in the market with their digital workspace products. Workspaces are becoming more popular because they can potentially benefit companies by creating a more inspired and engaged workforce. Discover the challenges of a workspace platform deployment and take a look to the future and see what we expect to happen with digital workspaces in 2020.

Question 52: ____________ in HR recruiting platforms could be the reason your company is hiring more men than women.
A. False rejection
B. AI bias
Correct Answer: B. AI bias
AI bias is caused by false assumptions made during the system’s machine learning process.
False rejection — also known as a type I error — is a mistake made by biometric security systems.
Since the field of AI is dominated by men, it is more likely for the engines to display biases toward men over women. This gender bias in AI algorithms is widespread, affecting most companies that use HR recruitment platforms. Understand how AI bias is impacting HR and discover how it might be possible to create unbiased AI.

Question 53: _____________ is used to assess employees’ execution of tasks and projects in real time.
A. Performance management software
B. Technology-assisted review (TAR)
Correct Answer: A. Performance management software
Performance management software is designed to replace the annual performance review process by supplying real-time performance tracking, goal setting and feedback.
Technology-assisted review (TAR) — also known as computer-assisted review or predictive coding — refers to the use of software to search through relevant documents for the purposes of e-discovery.
Performance management software can benefit organizations and enable them to build a repository of employee skills, training and performance. These analytics can be used to detect workforce trends and better align talent with the bottom line. Explore some of the best practices for continuous performance management and learn why formal performance review processes are still important.

Question 54: VMware, Microsoft and Citrix are unifying their portfolios of end-user computing (EUC) products and marketing them as _______________.
A. WeWork workspaces
B. Digital workspaces
Correct Answer: B. Digital workspaces
A digital workspace is the general term for a technology framework that centralizes the management of an enterprise’s applications, data and endpoints, allowing employees to collaborate and work remotely.
WeWork workspaces are physical office spaces that the WeWork company rents out to startup companies, small business and large enterprises.
Several major software companies, such as VMware, Microsoft and Citrix, are currently competing in the market with their digital workspace products. Workspaces are becoming more popular because they can potentially benefit companies by creating a more inspired and engaged workforce. Discover the challenges of a workspace platform deployment and take a look to the future and see what we expect to happen with digital workspaces in 2020.

Question 55: Why aren’t employee engagement surveys always reliable?
A. They represent only a snapshot in time.
B. Employees fear being too honest.
C. The survey quality is substandard.
D. All of the above
Correct Answer: D. All of the above

Question 56: At Impact 2013, a talent management conference hosted by HR consultancy Bersin by Deloitte, how many steps were recommended to get started with HR analytics?
A. Two
B. Three
C. Five
D. Seven
Correct Answer: C. Five

Question 57: Jonathan Ferrar, IBM human resources and workforce analytics vice president, believes that having a person with consulting experience is key in communicating with senior executives and gleaning what the business drivers are.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True

Question 58: Early DLP products were typically developed from regular expressions (regex) and have since moved on to use which of the following techniques?
A. Data fingerprinting
B. Using dictionaries
C. Bayesian detection algorithms
D. All of the above
Correct Answer: D. All of the above
Many early DLP products were developed from regex and then evolved to use dictionaries, Bayesian detection algorithms, data fingerprinting and other techniques to write rules and detection policies. These techniques are important for IT leaders to consider when choosing the right DLP product.

Question 59: DLP is a key part of cloud access security brokers (CASBs).
A. True
B. False
Correct Answer: A. True
DLP is a key component of CASB offerings. CASBs use DLP capabilities when detecting file transfers across cloud environments.

Question 60: DLP capabilities should be ______ to reduce false positives and ensure security policies are sufficiently enforced in cloud or hybrid environments.
A. Content aware
B. Context aware
C. Compliance aware
D. Both content and compliance aware
E. Both content and context aware
Correct Answer: E. Both content and context aware
DLP tools in cloud or hybrid environments should be content aware and context aware — meaning, in addition to knowing what data is in scope and where it is, DLP tools should be aware of who is accessing it, from where and whether that access follows security policies.