Common Technical Interview Questions and Answers Update on April 29, 2020

Question 41: Which Azure big data cloud service is used to perform real-time analytics, specifically for the internet of things (IoT)?
A. Azure HDInsight
B. Azure IoT Analytics
C. Azure Real-time Insights
D. Azure Stream Analytics
Correct Answer: D. Azure Stream Analytics

Question 42: Which Google big data tool is an Apache Spark and Hadoop service that processes big data sets and simplifies data analysis?
A. Google Cloud Dataproc
B. Google Cloud Bigtable
C. Google Cloud Datalab
D. Google Cloud Dataflow
Correct Answer: A. Google Cloud Dataproc

Question 43: Which AWS business intelligence (BI) tool provides insights and visualizations for big data projects?
A. AWS HDInsight
B. AWS QuickSight
C. AWS HindSight
D. AWS BISight
Correct Answer: B. AWS QuickSight

Question 44: What major enterprise customer moved to Google Cloud Platform in February 2016 for its big data capabilities?
A. Vimeo
B. Netflix
C. Spotify
D. Rhapsody
Correct Answer: C. Spotify

Question 45: Which Azure big data warehouse service became generally available in July 2016 to compete with Google and AWS offerings?
A. Azureshift
B. Azure SQL Data Warehouse
C. Azure dashDB
D. Azure Table Storage
Correct Answer: B. Azure SQL Data Warehouse

Question 46: Which of the following is an Azure storage depository for big data?
A. Azure Data River
B. Azure Data Pond
C. Azure Data Ocean
D. Azure Data Lake
Correct Answer: D. Azure Data Lake

Question 47: Which AWS tool helps you load massive amounts of streaming data into AWS?
A. Amazon Kinesis Firehose
B. Amazon Kinesis Streams
C. Amazon Kinesis FireHydrant
D. Amazon Kinesis Rivers
Correct Answer: A. Amazon Kinesis Firehose

Question 48: Which Google big data service uses SQL queries to process and analyze large data sets?
A. Google DeepThought
B. Google SQLQuery
C. Google BigQuery
D. Google Watson
Correct Answer: C. Google BigQuery

Question 49: ____________ in HR recruiting platforms could be the reason your company is hiring more men than women.
A. False rejection
B. AI bias
Correct Answer: B. AI bias
Explanation: AI bias is caused by false assumptions made during the system’s machine learning process.
False rejection — also known as a type I error — is a mistake made by biometric security systems.
Since the field of AI is dominated by men, it is more likely for the engines to display biases toward men over women. This gender bias in AI algorithms is widespread, affecting most companies that use HR recruitment platforms. Understand how AI bias is impacting HR and discover how it might be possible to create unbiased AI.

Question 50: _____________ is used to assess employees’ execution of tasks and projects in real time.
A. Performance management software
B. Technology-assisted review (TAR)
Correct Answer: A. Performance management software
Explanation: Performance management software is designed to replace the annual performance review process by supplying real-time performance tracking, goal setting and feedback.

Technology-assisted review (TAR) — also known as computer-assisted review or predictive coding — refers to the use of software to search through relevant documents for the purposes of e-discovery.

Performance management software can benefit organizations and enable them to build a repository of employee skills, training and performance. These analytics can be used to detect workforce trends and better align talent with the bottom line. Explore some of the best practices for continuous performance management and learn why formal performance review processes are still important.