Common Technical Interview Questions and Answers Update on April 29, 2020

Question 91: Microsoft rebranded Visual Studio Team Services as:
A. Azure DevOps
B. Azure Code Control
C. Azure Development Services
D. Azure Collaboration
Correct Answer: A. Azure DevOps
In September 2018, Microsoft renamed Visual Studio Team Services to Azure DevOps. Azure DevOps enables collaboration for code development and supports both public and private environments. The service includes Azure Pipelines, Boards, Artifacts, Repos and Test Plans, which work together to build pipelines, track work, share packages, test apps and more. With these tools, developers can manage projects from the planning phase all the way to deployment through configurable dashboards.

Question 92: Which command-line tool does Google Cloud SDK provide?
A. gcloud
B. gsutil
C. bq
D. All of the above
Correct Answer: D. All of the above
Google Cloud SDK is a set of tools that manage resources and apps on Google Cloud Platform (GCP). With the gcloud, gsutil and bq command tools, developers can access various services, including Compute Engine, Cloud Storage, BigQuery and more. Each command tool has a different job: Gcloud primarily deals with developer workflow, authentication and GCP API interactions; gsutil focuses on storage; and bq deals with BigQuery. Additional tools include PowerShell cmdlets to manage GCP resources in a Windows PowerShell environment and kubectl to orchestrate Kubernetes container clusters on gcloud.

Question 93: Which AWS tool helps teams develop and deploy applications more quickly?
A. AWS NovaCode
B. AWS CodeStar
C. AWS CodeChampion
D. Amazon Workspaces
Correct Answer: B. AWS CodeStar
AWS CodeStar is a cloud-native app development tool that enables users to develop, build and deploy. It provides various project templates that developers can use on Amazon EC2, AWS Lambda and AWS Elastic Beanstalk. It supports popular programming languages, such as Java, JavaScript and Python. Developers have access to three code editors: Visual Studio, Eclipse and AWS Command Line Interface. It also works with other AWS app development tools, including CodeBuild, CodePipeline and CodeCommit.

Question 94: Oracle Autonomous Visual Builder Cloud Service is a low-code/no-code app development tool.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True
Oracle Autonomous Visual Builder Cloud Service is a software development platform with drag-and-drop features that is used to build an application, as well as deploy it within Oracle Cloud. This type of approach requires little to no code and is aimed at citizen developers. However, seasoned developers can add custom code.

Question 95: Google Cloud Build lets developers create custom build steps.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True
Google Cloud Build is a cloud-native app development tool that can be used to build, test and deploy software. It gives you three build step options. The first is to use open source build steps directly from Cloud Build; the second is to use the community-contributed open source steps; and the third is to create your own custom build steps. Each build step runs in a Docker container, which enables communication between steps.

Question 96: Which AWS service enables continuous app and infrastructure updates?
A. AWS CodeContinue
B. AWS CodeTunnel
C. AWS CodeLine
D. AWS CodePipeline
Correct Answer: D. AWS CodePipeline
AWS CodePipeline is a continuous delivery service that automates release processes from the build phase to deployment. Enterprises can quickly implement new feature and updates, as well as test any changes before they are released.

Question 97: Azure DevTest Labs is primarily a tool to:
A. Store application code
B. Track cloud resource costs
C. Provision dev and testing environments
D. Gain an Azure development certification
Correct Answer: C. Provision dev and testing environments
Azure DevTest Labs is a cloud tool that enterprises can use to quickly build development and testing environments. To limit costs in these environments, admins can implement policies to automatically shut down VMs, limit the amount of users and VMs and monitor the monthly estimated cost trend.

Question 98: The security principle of least privilege is:
A. The practice of limiting permissions to the minimal level that will allow users to perform their jobs.
B. The practice of increasing permissions to a level that will allow users to perform their jobs and those of their supervisor.
C. The practice of limiting permissions to a level that will allow users to perform their jobs and those of their immediate colleagues.
D. The practice of increasing permissions to a level that will allow users to use the cloud services of their choice in order to get their jobs done more quickly.
Correct Answer: A. The practice of limiting permissions to the minimal level that will allow users to perform their jobs.

Question 99: Why does privilege creep pose a security risk?
A. Users privileges don’t match their job or role responsibilities.
B. Because with more privileges there are more responsibilities.
C. Users have more privileges than they need and may use them to perform actions outside of their job description.
D. Auditors won’t be happy that there is a mismatch between an individual’s responsibilities and their privilege and access rights.
Correct Answer: C. Users have more privileges than they need and may use them to perform actions outside of their job description.

Question 100: Why is role-based management better than per-user access controls?
A. Because users sometimes change job function.
B. Because there are too many users to manage individually.
C. Because role-based management reduces errors.
D. Because role-based management is easier to audit.
E. All of the above.
Correct Answer: E. All of the above.