Skip to Content

Common Technical Interview Questions and Answers Update on April 29, 2020

Question 1: You are running virtual machines on a single physical server. The server operating system does not run any other applications and is dedicated to virtualization. What type of hypervisor is this?
A. Type 1
B. Type 2
C. Type 3
D. Type 4
Correct Answer: A. Type 1
Explanation: Type 1 hypervisors run directly on the physical hardware and are dedicated to running virtual machines. Type 2 hypervisors are not dedicated to virtualization; they run within an existing operating system that can do more than run virtual machines. Type 3 and Type 4 are not valid hypervisor types.

Question 2: Which of these is not a feature of a CPU?
A. Multicore
B. 64-bit processing
C. L1 cache
D. DDR
Correct Answer: D. DDR
Explanation: DDR is a type of memory. All the others are CPU features.

Question 3: What manages and controls the speed of a motherboard’s buses?
A. RAM
B. CPU
C. Chipset
D. L1 cache
Correct Answer: C. Chipset
Explanation: The chipset manages the motherboard. RAM and CPU are items installed on the motherboard. The L1 cache is a memory cache inside the CPU.

Question 4: Which of these ports are physically identical?
A. USB Type-A and USB Type-B
B. Thunderbolt and Mini DisplayPort
C. DisplayPort and FireWire
D. DVI and VGA
Correct Answer: B. Thunderbolt and Mini DisplayPort
Explanation: Thunderbolt and Mini DisplayPort are correct. The other pairs are not identical.

Question 5: What kind of drive reads CompactFlash storage?
A. USB flash drive
B. Card reader
C. HDD
D. SDD
Correct Answer: B. Card reader
Explanation: A card reader reads from a variety of flash memory cards, including CompactFlash. All other drive types listed contain their own storage and do not accept cards.

Question 6: If you have a PC with a 32-bit CPU, which operating systems will run on it?
A. 32-bit only
B. Both 32-bit and 64-bit
C. Neither 32-bit nor 64-bit
D. 64-bit only
Correct Answer: A. 32-bit only
Explanation: A PC with 32-bit hardware will run only 32-bit operating systems.

Question 7: Which OS configuration uses data labels to control resource access?
A. Services
B. Scheduled tasks
C. Mandatory access control
D. EULA
Correct Answer: C. Mandatory access control
Explanation: Mandatory access control uses data labels to enforce policies that dictate resource access. Services are programs started by the OS and not the end user. Scheduled tasks run programs on a schedule basis, normally for OS maintenance purposes. The end-user license agreement (EULA) is a commercial software license agreement.

Question 8: What should you install before you download and install additional software on a new PC?
A. Security software
B. Nothing
C. Updates to other applications
D. Drivers for hardware devices
Correct Answer: A. Security software
Explanation: You should make sure security software is installed before downloading anything else.

Question 9: What is a root directory?
A. The top-level storage location on a volume
B. The folder containing the system files
C. The folder containing the boot files
D. The folder containing the signed-in user’s personal files
Correct Answer: A. The top-level storage location on a volume
Explanation: The root directory is the top-level location on a volume. The other options don’t describe the top-level location.

Question 10: Which file property makes a search faster for content within files?
A. Archive
B. Indexed
C. Compressed
D. Encrypted
Correct Answer: B. Indexed
Explanation: Indexed allows a file’s content to be indexed, speeding up searches. Archive indicates whether a file has changed since it has been backed up. Compressed and Encrypted are NTFS-specific properties that control how the file is stored in a file system. See Using Windows 10 search effectively to learn more.

    Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

    Ads Blocker Detected!!!

    This site depends on revenue from ad impressions to survive. If you find this site valuable, please consider disabling your ad blocker.