Common Technical Interview Questions and Answers Update on December 31, 2020

Question 51: The cloud computing maturity model (CCMM) is a popular maturity grid for evaluating cloud _______________.
A. service providers
B. platforms
Correct Answer: A. service providers

Question 52: In mathematics and computer science, a _____________ is laid out in tabular form, in rows and columns.
A. flowchart
B. matrix
Correct Answer: B. matrix

Question 53: The Common Assurance Maturity Model (CAMM) allows prospective customers to compare the _______________ levels of different cloud providers.
A. security
B. compliance
Correct Answer: B. compliance

Question 54: The Blake and Mouton Managerial Grid (BMMG) model is a self-assessment tool by which organizations can help characterize an employee’s ____________ style.
A. learning
B. leadership
Correct Answer: B. leadership

Question 55: What is the difference between scale-out versus scale-up (architecture, applications, etc.)?
Correct Answer: Scaling up and scaling out are two IT strategies that both increase the processing power and storage capacity of systems. The difference is in how engineers achieve this type of growth and system improvement.

While scaling out involves adding more discrete units to a system in order to add capacity, scaling up involves building existing units by integrating resources into them.

One of the easiest ways to describe both of these methods is that scaling out generally means building horizontally, while scaling up means building vertically. Beyond this, the details of how scaling up or scaling out is done matter.

For instance, in a networked hardware scenario in which distance makes scaling up difficult, scaling out might involve adding several more independent servers into a network with their bare-metal resources consisting of CPU memory and operating systems.

Alternately, scaling up may involve adding storage capacity to an existing server, whether that’s a piece of hardware or a logically partitioned virtual machine.

With this in mind, scaling up is often desirable in that it doesn’t add infrastructure. For instance, scaling up can help engineers to avoid additional hosting activities and the footprint that’s involved.

However, in some scenarios like a geographically dispersed network, scaling out can be a preferred solution.

One other note about scaling up is that on-demand functionality from platforms like Microsoft Azure or Google Cloud makes these types of changes easy and highly automated. The elasticity of these cloud services might lead companies to be able to innovate how they scale up.

In the end, a choice of whether to scale up or scale out will depend on the network in question, the business goals, and how to best achieve the desired state.

Question 56: In HR lingo, what do you call the recruitment of a candidate who works for a competitor?
A. poaching
B. synectics
Correct Answer: A. poaching

Question 57: What is a purple squirrel?
A. It’s a metaphor used by recruiters to describe the perfect job candidate.
B. It’s a metaphor used by recuriters to describe a strong job candidate who lacks the right certification.
Correct Answer: A. It’s a metaphor used by recruiters to describe the perfect job candidate.

Question 58: Which type of database would contain the names of fully vetted candidates?
A. talent pool
B. talent pipeline
Correct Answer: B. talent pipeline

Question 59: Which type of job skills can be measured against the proficiency of another individual who possesses the same skills?
A. hard skills
B. soft skills
C. both hard and soft skills
Correct Answer: A. hard skills

Question 60: Which HR term describes the quest for new hires who have the ability to think differently?
A. cognitive diversity
B. e-inclusion
Correct Answer: A. cognitive diversity