Common Technical Interview Questions and Answers Update on December 31, 2020

Question 11: One major challenge carriers face with 5G is building out an adequate amount of _________to support 5G networks.
A. fiber optics
B. coaxial cable
Correct Answer: A. fiber optics

Question 12: Because 5G’s high-frequency signals can be blocked by common objects, engineers have to consider LOS during rollouts. What does LOS stand for?
A. limited outbound services
B. line of sight
Correct Answer: B. line of sight

Question 13: Wi-Fi 6 is the latest _______ technology.
A. wireless LAN
B. cellular
Correct Answer: A. wireless LAN

Question 14: ________ management involves identifying, assessing and controlling threats to an organization’s capital and earnings.
Correct Answer: Risk management

Question 15: What do you call a mandatory business practice that an organization follows to minimize risk?
A. internal control
B. compliance burden
Correct Answer: A. internal control

Question 16: What is a risk profile?
A. it’s a quantitative analysis of the types of threats an organization faces.
B. It’s the level of risk an organization is prepared to accept.
Correct Answer: A. it’s a quantitative analysis of the types of threats an organization faces.

Question 17: A CRO is a corporate executive tasked with assessing and mitigating competitive, regulatory and technological threats to an enterprise’s capital and earnings. What does CRO stand for?
A. corporate regulatory official
B. chief risk officer
Correct Answer: B. chief risk officer

Question 18: KRI is a metric for measuring the likelihood that the combined probability of an event (and its consequence) will have a profoundly negative impact on an organization’s ability to be successful. What does KRI stand for?
Correct Answer: Key risk indicator

Question 19: What is the difference between alpha testing and beta testing?
Correct Answer: In IT, alpha testing is commonly defined as a form of internal testing that happens while a product is still being developed, albeit at the end of that process. Beta testing, on the other hand, is a type of testing that delivers a new product to a new user base, often customers or a public user audience, in an attempt to elicit feedback on the product and catch any remaining issues.

The idea behind beta testing, and what separates it fundamentally from alpha testing, is the idea that when a program gets released to a “public” or end-user audience, it gets tested differently – not by the standards and viewpoints of internal teams, but from an end-user standpoint. There is the assumption that in beta, users will be testing in a more “real-world” way – for instance, that while internal alpha testers may be looking at code and underlying design, beta testers will be primarily testing through use, and that therefore, they will find different bugs and issues.

There are many different types of alpha testing, where engineers or others “put the finishing touches” on software, and there are many kinds of beta testing as well. Beta tests differ according to the chosen user set, their focus, and their overall response. Experts often point out that it makes a big difference what tools users have to report problems, and how they are recruited. Some industry insiders complain that many beta testing processes do not offer tools for feedback, so that they seem to be built as a formality and not to add value. Another big issue is whether agile development precludes the necessity of beta testing – many argue that even though new development processes have emerged, beta testing should still happen, not just to help find problems, but to introduce a product to an audience in an incremental way.

In the end, beta testing and how it is done has much to do with whoever is handling the development process. The same cannot be said for alpha testing, which is still internal and housed under a conventional engineering workflow. That said, there is an element of beta testing that is more “PR” or consumer-facing than exclusively focused on testing criteria. This can be seen in the gaming world, where a “beta phase” may function as a way to let audiences play around with game mechanics, get used to characters and preview other features.

Question 20: NetOps centers around two common themes: virtualization and ___________.
A. automation
B. cloud migration
Correct Answer: A. automation