Common Technical Interview Questions and Answers Update on December 31, 2020

Question 1: What do you call the facilitator for an Agile software development team?
A. scrum master
B. wizard
Correct Answer: A. scrum master

Question 2: In agile software development, a daily __________ is a progress meeting held each weekday, ideally at the same time each day.
A. performance scorecard
B. standup
Correct Answer: B. standup

Question 3: In Agile development, who serves as the liaison between the software development team and end users of the final product or service?
A. product owner
B. package manager
Correct Answer: A. product owner

Question 4: In Agile development, what analogy is used to define the type of role an attendee can play at a daily scrum?
A. waving a dead chicken
B. pigs and chickens
Correct Answer: B. pigs and chickens

Question 5: In Agile project management, the checklist of criteria that a project must satisfy to be considered completed is called the __________________.
A. M&O Stamp of Approval
B. definition of done (DoD)
Correct Answer: B. definition of done (DoD)

Question 6: What type of BI enables business users to access and work with corporate data even if they don’t have a background in BI, statistical analysis or data mining?
Correct Answer: self-service BI

Question 7: ___________ is the process of sorting through large data sets to identify patterns and solve problems.
A. data classification
B. data mining
Correct Answer: B. data mining

Question 8: _________ involves exploring and analyzing an organization’s invoices, records, emails and productivity applications to identify concepts, patterns, topics, keywords and other useful attributes.
A. process mining
B. text mining
Correct Answer: B. text mining

Question 9: What type of BI focuses on getting business users access to up-to-the-minute data?
A. synchronous
B. real-time
Correct Answer: B. real-time

Question 10: In B2C commerce, an important business goal of BI is to get this type of advantage.
Correct Answer: competitive advantage