Common Technical Interview Questions and Answers Update on November 30, 2020

Question 71: A single-line access control list (ACL) has been added to a router configuration using the command ip access-list 1 permit 172.16.4.0 0.0.1.255. The configuration also includes the access-class 1 in command in virtual terminal configuration mode. Which answer accurately describes how the router uses ACL 1?
A. Hosts in subnet 172.16.4.0/23 alone can telnet into the router.
B. Command-line interface (CLI) users cannot telnet from the router to hosts in subnet 172.16.4.0/23 alone.
C. Hosts in subnet 172.16.4.0/23 alone can log in but cannot reach enable mode of the router.
D. The router will only forward packets with source addresses in subnet 172.16.4.0/23.
Correct Answer: A. Hosts in subnet 172.16.4.0/23 alone can telnet into the router.

Question 72: A next-generation firewall (NGFW) sits at the edge of a company’s connection to the internet. It has been configured to prevent Telnet clients residing in the internet from accessing Telnet servers inside the company. Which of the following might an NGFW use that a traditional firewall would not?
A. Match message destination well-known port 23
B. Match message application data
C. Match message IP protocol 23
D. Match message source TCP ports great than 49152
Correct Answer: B. Match message application data

Question 73: Which actions show a behavior typically supported by a Cisco next-generation intrusion prevention system beyond the capabilities of a traditional IPS?
A. Gather and use host-based information for context
B. Comparisons between messages and a database of exploit signatures
C. Logging events for later review by the security team
D. Filter URIs using reputation scores
E. Both A and D
F. Both A and C
Correct Answer: E. Both A and D

Question 74: Which of the following routing protocols is classified as an Exterior Gateway Protocol?
A. Routing Information Protocol (RIP)
B. Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (EIGRP)
C. Open Shortest Path First (OSPF)
D. Intermediate System-to-Intermediate System (IS-IS) protocol
E. Border Gateway Protocol (BGP)
Correct Answer: E. Border Gateway Protocol (BGP)

Question 75: Which of the following routing protocols are classified as Interior Gateway Protocols?
A. RIP
B. EIGRP
C. OSPF
D. IS-IS
E. BGP
F. All except BGP
G. All except OSPF
Correct Answer: F. All except BGP

Question 76: A path vector routing protocol finds the best loop-free path by using ____.
A. Hop count
B. Bandwidth
C. Delay
D. Interface cost
E. Path attributes
Correct Answer: E. Path attributes

Question 77: A distance vector routing protocol finds the best loop free-path by using ____.
A. Hop count
B. Bandwidth
C. Delay
D. Interface cost
E. Path attributes
Correct Answer: A. Hop count

Question 78: A link-state routing protocol finds the best loop-free path by using ____.
A. Hop count
B. Bandwidth
C. Delay
D. Interface cost
E. Path attributes
Correct Answer: D. Interface cost

Question 79: A router uses ____ as the first criterion for forwarding packets.
A. Path metric
B. Administrative distance
C. Longest match
D. Hop count
Correct Answer: C. Longest match

Question 80: A router uses ____ as the second criterion for forwarding packets.
A. Path metric
B. Administrative distance
C. Longest match
D. Hop count
Correct Answer: B. Administrative distance