Skip to Content

Common Technical Interview Questions and Answers Update on November 30, 2020

Question 1: NetOps centers around two common themes: virtualization and ___________.
A. automation
B. cloud migrationCorrect Answer: A. automation

Question 2: The NetOps and __________ concepts both have a strong focus on automation, which acts as a bridge between the two approaches.
A. DevOps
B. .NetCorrect Answer: A. DevOps

Question 3: NetOps adoption requires networking teams to learn to embrace change and manage _________ rather than avoid it.
A. XaaS (anything as a service)
B. operational riskCorrect Answer: B. operational risk

Question 4: Cross-team ___________ is one of the biggest challenges to networking and operations alliances.
A. skills gap
B. technical debtCorrect Answer: A. skills gap

Question 5: To ensure agility with security, NetSecOps engineers will often pursue a/an ___________________ approach to all of networking.
A. infrastructure as code
B. segregation of dutiesCorrect Answer: A. infrastructure as code

Question 6: The goal of intent-based networking (IBN) is to reduce the complexity of creating, managing and enforcing network policies and reduce the manual labor associated with traditional _______________.
A. logistics management
B. configuration managementCorrect Answer: B. configuration management

Question 7: An agribusiness is an LOB that focuses on the processing, warehousing, distribution, marketing and retailing of products used in farming. What does LOB stand for?
Correct Answer: Line of business

Question 8: What do you call an autonomous robot used in farming?
Correct Answer: agbot

Question 9: Farms in many areas of the country are underserved by traditional internet providers. That’s one reason why there’s been so much interest in Elon Musk’s initiative to provide connectivity through _________ satellites.
A. LEO
B. geostationary satellitesCorrect Answer: A. LEO

Question 10: What do you call the breeding, raising and harvesting of aquatic animals and plants in controlled water environments?
A. aquaculture
B. vertical farmingCorrect Answer: A. aquaculture

Question 11: Sensors in UAVs can help farmers accurately target irrigation, weed control and crop management. Which word is a synonym for UAV?
A. photonic gun
B. droneCorrect Answer: B. drone

Question 12: What branch of engineering deals with the design and manufacture of extremely small electronic circuits and mechanical devices built at the molecular level of matter?
A. nanotechnology
B. gigatechnologyCorrect Answer: A. nanotechnology

Question 13: Which theory seeks to explain the nature and behavior of matter and energy on the atomic and subatomic level?
A. quantum theory
B. macroscopic theoryCorrect Answer: A. quantum theory

Question 14: What do you call the ability of a quantum system to be in multiple states at the same time?
A. superposition
B. entanglementCorrect Answer: A. superposition

Question 15: Google claimed quantum _________ after its quantum computer performed a calculation in 200 seconds that would have taken the world’s most powerful classical computer 10,000 years.
A. sovereignty
B. supremacyCorrect Answer: B. supremacy

Question 16: Amazon __________ is a quantum development environment named after a notation system used in quantum mechanics.
A. Braket
B. UMLCorrect Answer: A. Braket

Question 17: Azure Quantum is a full-stack cloud service that provides customers with ____________ to quantum computers.
A. remote access
B. mechatronic accessCorrect Answer: A. remote access

Question 18: Canary tests are similar to ________ tests, except canaries don’t require the user to opt in.
A. alpha
B. betaCorrect Answer: B. beta

Question 19: Which type of QA testing does NOT take place in a pre-production environment?
A. shift-left testing
B. shift-right testingCorrect Answer: B. shift-right testing

Question 20: Which type of test would you use to evaluate the quality of a software testing suite?
A. mutation testing
B. smoke testingCorrect Answer: A. mutation testing

    Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

    Ads Blocker Detected!!!

    This site depends on revenue from ad impressions to survive. If you find this site valuable, please consider disabling your ad blocker.